Corupţie la Bac! Elev caracalean, păcălit să dea şpagă pentru punctul din oficiu

Deşi probele scrise încep abia luni, corupţia e deja în floare la Caracal! Mai mulţi profesori detaşaţi în oraş pentru a-i supraveghea pe elevi la Bac au fost surprinşi profitând de naivitatea acestora şi cerându-le şpagă pentru diferite “beneficii” în timpul examenelor care urmează: coli de hârtie, locuri pe scaun, numele lor pe lista celor înscrişi şi chiar punctul din oficiu.

Unul dintre cele mai răvăşitoare cazuri este al tânărului Florentin Scarlat, elev al Colegiului “Sergiu Cantacuzino” din Caracal, căruia unul dintre profesori i-a promis nota 1 în schimbul sumei de 400 euro.

“Mi-a spus că nu poate să mă ajute mai mult, dar că 1 e un punct foarte bun de pornire, care-mi va da un avantaj considerabil”, se plânge elevul. “Am vândut până şi căruţa răsturnată din curte, gândindu-mă că fac o afacere. De unde era să ştiu că ăla e punctul din oficiu şi e gratis? Să facă şi ei regulamentul mai clar, că nu toţi ştim să citim!”

Întrebat dacă intenţionează să-şi recupereze banii oferiţi drept mită pentru punctul din oficiu, tânărul caracalean oftează adânc. “M-am dus la el gata de scandal, să-i cer măcar 300 de euro înapoi, dar mi-a spus că i-a mâncat câinele. Acum, dacă i-a mâncat câinele, ce pot să-i fac?”C

Scris de Vasile
25 iunie 2014 23:06
Citește mai mult despre: BAC

Alte articole

Vezi mai mult