Creşte pensia, apar şi taxele! Pensionarii trebuie să-şi înmatriculeze cărucioarele de dus la piaţă

Altă ţeapă! Deşi crezuseră că pensiile mai mari vor însemna o uşurare a traiului, pensionarii au primit o nouă lovitură: sunt obligaţi să-şi înmatriculeze cărucioarele cu care merg la cumpărături. Aceştia vor fi nevoiţi să stea iar la cozi, să se lovească de nesimţirea funcţionarilor, dar mai ales de lipsa normelor de aplicare.

Experţii guvernului spun că deşi pensiile cresc în medie cu 60 lei, taxele de înmatriculare vor fi de peste 200 de lei, deci mărirea e ca de obicei o capcană. În plus, cărucioarele vor trebui să treacă ITP-ul şi vor trebui asigurate cu RCA, cheltuielile totale ridicându-se la mii de lei anual.

„Pensionarii nu trebuie să uite că iarna trebuie cauciucurile speciale, vara vor avea limitări de viteză ca să nu strice carosabilul şi, evident, conducerea sub influenţa alcoolului înseamnă automat tăierea pensiei”, susţine Robert Acrişor, secretarul de stat din Ministerul Finanţelor care a gândit noua schemă.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
25 martie 2014 15:03

Alte articole

Vezi mai mult