Crin Antonescu vrea să mute capitala țării la munte, că acolo se doarme mai bine

Dacă ajunge președinte, liderul liberal Crin Antonescu și-a propus să mute capitala țării într-o zonă unde se doarme mai bine. El s-a săturat de zgomotul și de canicula din București și ar vrea să locuiască la munte, deoarece la altitudini mari somnul e mai dulce.

Am de gând să mut capitala undeva pe Valea Prahovei, cel mai probabil la Sinaia. Îmi priește aerul tare de munte, mă ajută să mă odihnesc mai bine. Vă dați seama că sediul președinției o să fie la Castelul Peleș. Abia aștept să chem partidele la consultări în sala armelor, o să fie caterincă. Parlamentul o să aibă sediul la Vila Anda, că are și un împinge tava la parter.”

Crin Antonescu a explicat presei că e în interesul românilor să aibă un președinte bine odihnit. El a atras atenția că ar fi penibil ca șeful statului să apară obosit și cu cearcăne la întâlnirile cu omologii lui străini, care trăiesc în capitale mult mai liniștite și mai puțin poluate decât Bucureștiul.

Liderul liberal a mai spus că, deși nu are autobuze, tramvai sau metrou, Sinaia deține o infrastructura revoluționară. Lumea o să meargă la serviciu cu telecabina. Chiar vreau să mai construiesc un tronson de telecabină, care să lege Castelul Peleș de restaurantul Turist. Acest tronson va prealua o parte din traficul de pe poteci și va fluidiza circulația. Nu vreau ca turiștilor să le fie groază să plece în drumeție la ora la care merg corporatiștii la serviciu.”

Scris de TNR
27 iulie 2011 08:03

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult