Criterii dure! Cine adoptă un maidanez trebuie să adopte şi baba care îi dă de mâncare

În sfârşit o veste bună pentru bucureşteni! Primăria a impus un nou criteriu în privinţa adopţiilor de maidanezi, cei care vor să ia acasă un câine comunitar fiind obligaţi să ia la pachet şi baba de la bloc care îi dă de mâncare animalului.

“Câinii comunitari nu sunt singurul flagel de care vrem să curăţăm străzile Bucureştiului. Degeaba îi eliminăm de pe străzi, dacă în urma lor rămân mii de femei bătrâne, de obicei cu grave probleme psihice, care le dau de mâncare. În lipsa câinilor, ele îşi vor alimenta obsesia căutând alte animale pe care să le hrănească, astfel că Bucureştiul s-ar putea umple de animale mult mai periculoase, precum, urşi sau crocodili”, a declarat Sorin Oprescu, edilul capitalei.

Acesta crede că, în ciuda noii reglementări, adopţiile de maidanezi vor creşte. “Practic, dacă adopţi o babă, faci economii substanţiale, pentru că nu va trebui să cheltui cu mâncarea de câini, ea urmând să se ocupe de hrănirea animalului. Dacă o mai înveţi să-l şi plimbe în lesă fără să-l asmută către oameni pe stradă, deja scapi de toate responsabilităţile, îţi mai rămâne doar să-l mângâi”, spune Sorin Oprescu.

Scris de Luchian
8 mai 2015 08:05

Alte articole

Vezi mai mult