Criza refugiaţilor! România construieşte borduri la graniţa cu Ungaria

Valul de imigranţi, care a băgat în şedinţă aproape toată Europa, nu a rămas fără urmări nici la Bucureşti. Alertaţi de vecinii de la Budapesta, care au construit un gard impresionant la graniţa lor cu Serbia, România a decis să meargă un pas mai departe şi să marcheze graniţa româno-ungară cu borduri din granit, de cea mai buna calitate şi imposibil de spart.

„Vorbim aici de aproape 500 de kilometri care trebuie securizaţi. Fireşte, puteam să amplasăm şi noi garduri din sârmă ghimpată, însă asta ar fi fost treabă de mântuială. Noi vrem să facem lucruri care să reziste în timp, la fel ca strămoşii noştri. Am alocat suma de 2 miliard de euro pentru a construi două rânduri de borduri. Astfel, niciun refugiat nu va mai putea spune că nu a vazut graniţa, mai ales că vor fi semne clare care vor îi vor atenţiona că este interzis de trecut pe acolo”, a explicat un responsabil cu proiectul.

Ca o masură suplimentară de siguranţă, la fiecare 3 kilometri vor fi amplasate ecrane gigant ce vor difuza non-stop cuplaje cu ştirile de la ora 17 ale ProTv. Această măsură este însă criticată vehement de organizaţiile non-guvernamentale, care acuză că psihicul celor care vor vedea imaginile cu crimele şi violurile din România va fi iremediabil afectat.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
29 august 2015 11:54
Citește mai mult despre: borduri refugiati

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult