Zvonul că România va fi obligată să primească câteva mii de refugiați a împărțit unul din cele mai importante județe ale țării, Vaslui, în două. Pe de o parte sunt locuitorii care ignoră problema, iar de cealaltă parte sunt cei care întreabă dacă putem face țuică din ei.

vasluieni_beti_de_suparare.jpg

"Am auzit că ne trimit ăștia 6000 de sirieni", spune primarul unui sat de lângă Huși. "Nu știu exact ce sunt ăia. Bunicul spune că sunt ca piersicile alea turtite, și că iese un rachiu criminal din ei, dar moș Gheorghe din deal a auzit că-s un fel de castraveți, n-au pic de zahăr, nu fermentează nici dacă îi culegi răscopți!"

„Se poate face țuică din refugiat, tot ce trebuie să faci e să ai voință și spirt. Dar din sirieni? Nu știu, poate nu e suficientă voința. Dar ne vom aduna, vom bea ceva, și vom găsi o soluție”, a declarat Ghiocel Asimionesei, cunoscut bețiv din zonă. Acesta a înregistrat deja la OSIM marca „Ochii lui Saddam”, ca băutură spirtoasă de sirian din zona Vasluiului.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Tuesday, 08.09.2015 19:00 Politic

National Cinematografic