Csibi Barna a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Pinochio

Pentru că vrea să invoce nebunia la tribunal, cunoscutul extremist Csibi Barna spânzură absolut orice păpușă îi pică în mână.

Criminaliștii au observat că execuțiile publice pe care le organizează Csibi Barna sunt din ce în ce mai elaborate, semn că extremistul evoluează. „După ce l-a spânzurat simbolic pe Avram Iancu, comportamentul lui s-a schimbat vizibil”, explică psihologul Marcel Stănoaie. „Dacă pe Isus l-a executat din motive pur estetice, execuția păpușii cu chipul lui Galileo Galilei a fost o încercare gramatică de a contesta autoritatea heliocentrismului în Ținutul Secuiesc.”

Conform propriilor declarații, Csibi Barna l-a spânzurat pe Pinochio pentru că obișnuia să mintă cu privire la cine a fost primul în Ardeal. Prin spânzurarea lui într-un parc public, extremistul vrea să atragă atenția asupra unei nedreptăți istorice, care a lăsat urme adânci în memoria maghiarilor. „Dacă pentru români Pinochio este un erou al copilăriei, pentru maghiari el este un monstru cu inima înlemnită. Adevărul e că guvernul Pinochio a fost o marionetă, în spatele căruia stătea românul Gepeto.”

Scris de TNR
12 iulie 2011 17:20

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult