CTP explică de ce trustul pentru care lucrează a făcut evaziune: „Statul român și-a căutat-o!”

Jurnalistul român Cristian Tudor Popescu a continuat seria de declarații controversate cu privire la evenimentele din ultimele luni și a explicat cum de Mediafax, trustul la care lucrează, e anchetat de procurori pentru evaziune fiscală de câteva milioane de euro. „E posibil să fi dat niște țepe statului român dar, să fim serioși, și-a căutat-o”, a spus publicistul.

Acesta a precizat că nu este de acord, în principiu, cu evaziunea fiscală, dar trebuie luat în calcul și faptul că statul român a provocat în mod repetat locurile de muncă în care CTP a activat. „Când lucram la Adevărul pur și simplu te obliga statul să iei reclamă de la firmele lui. Făceam ce făceam, mă trezeam cu o pagină de ziar cumpărată de CET Govora sau CFR Marfă. A fost greu în perioadele alea de presiune financiară, dar ne-am obișnuit”.

Jurnalistul a povestit și că, ulterior, când a decis să continue în meseria asta imparțială a ales un trust curajos, care știe cum să dea țeapă la stat. „Când am văzut ce scutiri de taxe își scot am zis că aici e de mine. Chiar și după scutire, tot am băgat o gaură de câteva milioane de euro în bugetul de stat. Este indubitabil că și-a căutat-o, altfel ne închideau de mult”, a mărturisit CTP.

Scris de Eftimie
9 ianuarie 2015 18:01

Alte articole

Vezi mai mult