Autobuzele se strică, au nevoie de piese şi consumă motorină, însă o statuie trainică poate dăinui şi sute de ani şi nu trebuie decât măturată de găinaţ! Aşa îşi argumentează primarul Capitalei, Gabi Firea, decizia de a investi banii alocaţi iniţial cumpărării de autobuze într-o statuie - ce-i drept, una reprezentând un autobuz.

statuia_unui_autobuz.jpg
Potrivit site-ului Primăriei, statuia ‘Autobuzul’, realizată din bronz masiv de sculptorul teleormănean Ioan Flocea, va costa circa 110 milioane de euro şi va fi dezvelită, cel mai probabil, în Piaţa Victoriei.

“Acolo vin mulţi tineri, care vor aprecia cu siguranţă această operă de artă interactivă. Nu e o simplă statuie, ci o replică executată cu măiestrie a unui autobuz, unde poţi să intri, să te aşezi, să te ţii de bară. Toată experienţa unei călătorii cu autobuzul, dar fără să te deplasezi”, a declarat edilul şef al Capitalei.

Deşi lucrarea pare costisitoare, cheltuiala se va amortiza în cel mult 90 de ani, susţine Firea. Intrarea în statuie va costa 1 leu 30, exact ca într-un autobuz adevărat, fiind gratuită doar pentru pensionari, elevi şi Călin Popescu-Tăriceanu.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 01.02.2018 04:08 Politic

National Cinematografic