Veseli și degajați – așa arătau membrii personalului ambasadei franceze ieri, la serbarea zilei naționale, transformată însă într-o umilitoare înfrângere la apariția președintelui Klaus Iohannis. Deși cercetașii ambasadei transmiseseră informații criptate cum că Iohannis s-ar afla în Spania, francezii s-au pomenit cu el la ușă, după ce avansase rapid în curte, fără a întâmpina rezistență, într-o plimbare blitz pe aleea din fața ambasadei. Înspăimântați, francezii s-au văzut nevoiți să-și respecte blazonul și s-au predat in corpore, ieșind din clădire cu mâinile ridicate și privirile îngrozite.

iohannis_ambasada_frantei.jpg Mai mult, câțiva funcționari zeloși au instituit așa-numita „ambasadă de la Vișeu”, punându-se numaidecât la dispoziția lui Iohannis. „Totuși, s-a comportat ca un adevărat gentleman, a plătit corect toată consumația făcută în timpul recepției, nu s-a dedat la acte de vandalism, ba încă ne-a și reparat ce era șubred prin ambasadă. Am avut noroc cu dumnealui, e mai bine decât cu rușii conduși de bătrânul ăla cu zâmbet imens...îmi scapă numele... care pe lângă c-au venit la recepție fără invitații, au tropăit cu cizmele pline de noroi pe covoarele alea bune de le-avea madame ambasadoarea de la părinți, ne-au luat ceasurile de pe screen saver-ele telefoanelor și-au mai și violat câteva slujnice de la PR”, spune cu obidă unul din funcționari.

Deși nu asta-i fusese intenția inițială, Klaus Iohannis a acceptat capitularea necondiționată a corpului diplomatic francez. Apoi a ocupat în întregime clădirea ambasadei, anexând-o de facto la celelalte imobile pe care le deține în landul natal Sibiu și rezolvând astfel controversata problemă a locuinței președintelui.

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Harald | Wednesday, 15.07.2015 13:36 Politic

National Cinematografic