Veseli și degajați – așa arătau membrii personalului ambasadei franceze ieri, la serbarea zilei naționale, transformată însă într-o umilitoare înfrângere la apariția președintelui Klaus Iohannis. Deși cercetașii ambasadei transmiseseră informații criptate cum că Iohannis s-ar afla în Spania, francezii s-au pomenit cu el la ușă, după ce avansase rapid în curte, fără a întâmpina rezistență, într-o plimbare blitz pe aleea din fața ambasadei. Înspăimântați, francezii s-au văzut nevoiți să-și respecte blazonul și s-au predat in corpore, ieșind din clădire cu mâinile ridicate și privirile îngrozite.

iohannis_ambasada_frantei.jpg Mai mult, câțiva funcționari zeloși au instituit așa-numita „ambasadă de la Vișeu”, punându-se numaidecât la dispoziția lui Iohannis. „Totuși, s-a comportat ca un adevărat gentleman, a plătit corect toată consumația făcută în timpul recepției, nu s-a dedat la acte de vandalism, ba încă ne-a și reparat ce era șubred prin ambasadă. Am avut noroc cu dumnealui, e mai bine decât cu rușii conduși de bătrânul ăla cu zâmbet imens...îmi scapă numele... care pe lângă c-au venit la recepție fără invitații, au tropăit cu cizmele pline de noroi pe covoarele alea bune de le-avea madame ambasadoarea de la părinți, ne-au luat ceasurile de pe screen saver-ele telefoanelor și-au mai și violat câteva slujnice de la PR”, spune cu obidă unul din funcționari.

Deși nu asta-i fusese intenția inițială, Klaus Iohannis a acceptat capitularea necondiționată a corpului diplomatic francez. Apoi a ocupat în întregime clădirea ambasadei, anexând-o de facto la celelalte imobile pe care le deține în landul natal Sibiu și rezolvând astfel controversata problemă a locuinței președintelui.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Harald | Wednesday, 15.07.2015 13:36 Politic

National Cinematografic