Cucerire surpriză! Membrii ambasadei Franței s-au predat lui Iohannis la recepția de ziua națională

Veseli și degajați – așa arătau membrii personalului ambasadei franceze ieri, la serbarea zilei naționale, transformată însă într-o umilitoare înfrângere la apariția președintelui Klaus Iohannis. Deși cercetașii ambasadei transmiseseră informații criptate cum că Iohannis s-ar afla în Spania, francezii s-au pomenit cu el la ușă, după ce avansase rapid în curte, fără a întâmpina rezistență, într-o plimbare blitz pe aleea din fața ambasadei. Înspăimântați, francezii s-au văzut nevoiți să-și respecte blazonul și s-au predat in corpore, ieșind din clădire cu mâinile ridicate și privirile îngrozite.

Mai mult, câțiva funcționari zeloși au instituit așa-numita „ambasadă de la Vișeu”, punându-se numaidecât la dispoziția lui Iohannis. „Totuși, s-a comportat ca un adevărat gentleman, a plătit corect toată consumația făcută în timpul recepției, nu s-a dedat la acte de vandalism, ba încă ne-a și reparat ce era șubred prin ambasadă. Am avut noroc cu dumnealui, e mai bine decât cu rușii conduși de bătrânul ăla cu zâmbet imens…îmi scapă numele… care pe lângă c-au venit la recepție fără invitații, au tropăit cu cizmele pline de noroi pe covoarele alea bune de le-avea madame ambasadoarea de la părinți, ne-au luat ceasurile de pe screen saver-ele telefoanelor și-au mai și violat câteva slujnice de la PR”, spune cu obidă unul din funcționari.

Deși nu asta-i fusese intenția inițială, Klaus Iohannis a acceptat capitularea necondiționată a corpului diplomatic francez. Apoi a ocupat în întregime clădirea ambasadei, anexând-o de facto la celelalte imobile pe care le deține în landul natal Sibiu și rezolvând astfel controversata problemă a locuinței președintelui.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Harald
15 iulie 2015 11:07

Alte articole

Vezi mai mult