La ceremonia oficială de inaugurare au participat numeroase autorități precum și actuali sau foști pacienți ai spitalului, cum ar fi Aurelian Pavelescu, Marius „Mache” Ianuli, Mugur Ciuvică sau Niels Schnecker, care au aplaudat eforturile instituției de a trata acest flagel prea puțin cunoscut și prea puțin luat în serios. 

sanatoriul de labagii codrin stefanescu.jpg

„Sunt mândru să-mi pun numele, inițiativa și eforturile pentru deschiderea acestei aripi de terapie intensivă, dedicată labagiilor cronici. În lumea medicală această boală e cunoscută ca „ucigașul plăcut” pentru că nici nu-ți dai seama cum te distruge interior după ani și ani de suferință”, a declarat Codrin Ștefănescu la inaugurarea clădirii. 

Conceptul arhitectonic este unul revoluționar pentru medicină, fiind vorba de primul spital care nu are baie sau uși la intrarea în salon și nici colțuri la camere. Cearșafurile sunt făcute dintr-un material extrem de sensibil la orice interferență iar în jurul spitalului nu există nici măcar un chioșc de ziare. Personalul auxiliar este format din bărbați extrem de urâți iar accesul la internet este blocat. 

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Friday, 29.09.2017 15:35 Politic

National Cinematografic