Dacii, discriminaţi în secuime! Orice cer, în afară de brânză, mazăre şi mânz, nu sunt înţeleşi

Situaţia tensionată din Harghita şi Covasna tinde să scape de sub control, transmit autorităţile, tot mai mulţi daci din regiune fiind discriminaţi de către români şi unguri deopotrivă. Sute de daci se plâng că, în orice alimentară din regiune ar intra, nu pot cere în limba lor decât foarte puţine alimente – mazăre, mânz şi câteva sortimente de brânză.

“E inuman ce se întâmplă”, declară Deceneu Kiraly, dac din Odorheiu Secuiesc. “Probabil că românii şi secuii conspiră să ne extermine prin înfometare. În propria noastră ţară, se uită ciudat la noi când intrăm în alimentară şi cerem orice altceva în afară de viezure, strugure şi alte câteva chestii. Ne-am săturat. Noi, dacii, suntem aici de mii de ani şi nu putem să cerem o amărâtă de felie de şburâmlunz în limba strămoşilor noştri!”

Din păcate pentru daci, situaţia nu pare că ar urma să se îmbunătăţească, un singur proprietar de alimentară din Gheorghieni având studii universitare de istorie antică. Potrivit localnicilor, nici acesta nu ar şti în limba dacă decât câteva denumiri de plante medicinale menţionate în scrierile lui Pliniu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
4 aprilie 2013 14:04

Alte articole

Vezi mai mult