Dan Diaconescu, preşedintele moderator la care au visat românii

Tot mai multe scandaluri s-au abătut, în ultimul timp, asupra Cotroceniului, după ce Dan Diaconescu a ajuns preşedinte. În primul rând, CNA-ul a amendat mai toate televiziunile româneşti, pentru că acestea au transmis conferinţele de presă ale lui Diaconescu. Ca soluţie extremă, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului se gândesc tot mai serios să închidă Cotroceniul, sau măcar să-i trântească nişte amenzi pe care bugetul ţării să nu le poată duce.

Imediat ce a ajuns preşedinte, Dan Diaconescu a început să ţină nişte conferinţe de presă maraton, de câte şapte-opt ore, în fiecare seară după ora 22.00, şapte zile din şapte. Partea proastă e că preşedintele nu dă singur declaraţii presei. El are în fiecare seară câte un invitat, despre care gurile rele spun că plăteşte bani grei ca să apară acolo.

 

Aseară, de exemplu, preşedintele Diaconescu a împărţit conferinţa de presă cu un profesor de desen din Baia Mare, care susţine că a descoperit leacul împotriva cancerului. Dascălul, că altfel nu-i putem spune, mărturiseşte că nu ar fi realizat nimic dacă n-ar fi lucrat în colaborare cu Marie Curie şi cu stafia lui Michael Jackson.

 

Mulţi îi reproşează lui Dan Diaconescu lipsa unei poziţii clare în privinţa temelor cu miză pentru viitorul României. În loc să-şi spună părerea, preşedintele tace pe toată durata conferinţelor şi-şi lasă invitaţii să turuie ce îi taie capul. Diaconescu se apără însă cu pasaje din Constituţie:

 

“Preşedintele nu trebuie să ţină partea nimănui el trebuie să fie un moderator între partidele politice sau mă rog între nebunii care îi trec pragul constituţia spune clar aceast lucru uitaţi-vă în seara asta la conferinţa de presă de la Cotroceni pentru că nici nu ştiţi să pierdeţi”, a declarat pe nerăsuflate Diaconescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
19 iulie 2010 22:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult