Gafă sau lèse-majesté? Întâlnirea între premierul Veorica Dăncilă și regele Spaniei, Felipe, a fost una tensionată, oficialul român certându-se mai bine de o oră cu maiestatea sa în privința lui Goya. Totul a pornit de la un cadou oferit de rege, o replică după una din celebrele picturi negre, respectiv „Saturn devorându-și fiul”.

dancila_felipe.jpg

„I-am tot zis tăntălăului ăsta de Filip că nu știe ce vorbește, l-am întrebat dacă l-a cunoscut pe Goia sau vorbește din auzite. Cică nu l-a cunoscut că e mort. Cât de prost să fii, Goia a cântat la mine la botezul unei nepoate, că e un lăutar de-al nostru, de la PSD, cântă cu întreg taraful Voltaj la toate petrecerile de stat sau private ale partidului. E praf Pilaf ăsta, așa-i zic de acum, Pilaf!”, a explicat Veorica Dăncilă. 

Premierul spune că s-a prins din prima că regele Spaniei e retard, când a început să spună cât de scumpe sunt „Los Caprichos”, evaluate la sute de milioane de dolari. Asta în condițiile în care poți să-ți iei un „Los Caprichos” de la Pizza Florina din Vitan cu 36 de lei, varianta cu blat subțire, cu extra salam și ketschup și, dacă nu-ți vine în 45 de minute nici nu trebuie s-o plătești, că se răcește. 


beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 06.09.2018 17:55 Politic

National Cinematografic