Daniel Funeriu: România va importa absolvenţi de Bacalaureat din China

La presiunea universităţilor private, care se văd fără studenţi din cauza procentului redus de elevi care au obţinut Bacalaureatul, ministrul Învăţământului, Daniel Funeriu, a decis ca ţara noastră să importe elevi din China cu Bacul luat.

“Îmi pare rău s-o spun, dar au apus vremurile când România exporta elevii cu Bacalaureat. Şi aşa avem un procent mic la nivel de UE la numărul de persoane care au absolvit o facultate, deci era imperios să importăm absolvenţi de Bac. Universităţile noastre nu trebuie să rămână fără studenţi”, a explicat Funeriu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul spune că a ales elevii chinezi din cauza preţului scăzut. Chiar dacă, personal, şi-ar fi dorit elevi din statele UE, preţul prohibitiv al acestora l-a făcut să se reorienteze. A reuşit însă să obţină promisiunea chinezilor că vor crea replici ale elevilor germani şi francezi care vor arăta exact ca originalul. “Nu o să importăm chinezării. Elevii vor arăta exact ca unii occidentali, doar că vor fi Made in China. În plus, vor fi elevi făcuţi în dormitor, nu pe vapor”, a spus Funeriu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
8 septembrie 2011 14:22

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult