De 23 August mai mulți nostalgici PCR au cules ceapă și cartofi de pe mormîntul lui Ceaușescu

Mai mulți nostalgici ai regimului ceaușist au ieșit ieri la muncă în cimitirul Ghencea-Militar, unde au cules ceapă și cartofi de pe mormintele dictatorilor. Întrebați de paznicii cimitirului ce caută acolo, ai au răspuns foarte serioși că au fost scoși la muncă forțată de directorul fostei uzinei Faur unde au lucrat înainte de 1989.

Anastasie Gheorghe, fost magazioner, a stat de vorbă cu unul dintre reporterii noștri: „Ne mai aducem aminte și noi cum era înainte, cînd aveam ce să muncim. Se interesa cineva și de noi. Era extraordinar: ne aduna, ne băga în autobuze și ne ducea pe cîmp. Aveam o masă pe zi, care, din două-n două zile, chiar ni se aducea.”

Oamenii nu au fost foarte mulțumiți de cîtă ceapă au scos anul acesta de pe tovarășa Elena Ceaușescu: „N-a mers bine tovarășa anu’ ăsta. A dat ceva cartofi, dar ceapă slab de tot. Oricum, șefu’ nostru cred că o să mai umfle puțin producția. Așa e normal, nu?” – a spus cu ochii în lacrimi și fruntea-n pămînt Gergeta Paraschiv, fostă frezoare la Uzinele 23 August.

Pentru anul ce vine, nostalgicii vor să ceară ca toți ștabii răposați ai vechiului partid unic să fie mutați în jurul mormintelor celor doi dictatori. Astfel, vor avea o suprafață agricolă mult mai mare.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Mihai
24 august 2011 08:25

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult