De aia a închis școlile! Gabi Firea mergea desculță la școală când era elevă, că doar e țărancă de Bacău

Obsesia Gabrielei Firea de a închide școlile pentru că e ger afară, deși încă e iarnă și e normal să fie temperaturi scăzute, are o explicație cât se poate de simplă. Când era elevă, țăranca de Bacău cu buletin de Voluntari obișnuia să meargă desculță la școală, că așa era tradiția în neamul ei de moldoveni. Și încă mai e, dacă tot veni vorba despre asta.

”E clar că Gabi Firea are niște reminiscențe din perioada când era elevă”, explică reputatul psihanalist Decebal Popescu. ”Copiii se pot îmbrăca mai gros decât de obicei, au geci, fulare, mănuși, că părinții lor știu ce înseamnă iarna, deci nu există motive de închis școlile în București. Dar dacă ea are impresia că elevii merg desculți la școală, că atât o duce capul, normal că ajunge să închidă școlile.”

Un alt motiv pentru care Gabi Firea nu consideră că sunt condiții decente pentru cursuri e legat de temperatura din interiorul școlilor. ”Ea are impresia că toate sălile de clasă sunt încălzite cu sobe în care se ard coceni, cum are ea la vila din Voluntari”, spune Decebal Popescu. ”Și cum cocenii ard rapid, ea este convinsă că rămân copiii fără căldură în clase. Și, bineînțeles, țoapa și-a făcut și un calcul politic: cei cu mai puțină școală tind să voteze cu PSD-ul.”

Scris de Calin
26 februarie 2018 08:02
Citește mai mult despre: gabi firea scoala

Alte articole

Vezi mai mult