De bucurie că India le oferă cetăţenie, un ţigan din Strehaia şi-a făcut deja Taj Mahal în curte

Declaraţia de săptămâna trecută a ministrului indian de externe – că romii sunt diaspora Indiei şi ar trebui să primească cetăţenie – nu conteneşte să stârnească reacţii la noi în ţară! Cu toţii am putut observa cum la Sibiu, regele Cioabă s-a costumat în brahman şi a dansat ca la Bollywood, însă un concetăţean din Strehaia a reuşit să-i ia faţa cu un gest şi mai spectaculos.

Pe scurt, în doar două zile, bulibaşa Manfred Căldăraru şi-a demolat vechiul palat cu turnuleţe şi a construit în locul lui o replică perfectă a celebrului Taj Mahal. Înalt de 73 de metri, mausoleul e realizat exclusiv din marmură, iar Căldăraru a angajat mai bine de 20.000 de meşteri pentru a-i da forma finală. În jurul acestuia, turiştii vor putea admira o grădină superbă în stil indian, dar şi vilele cu pagode ale altor localnici.

La inaugurarea monumentului, bulibaşa din Strehaia a invitat o fanfară de manelişti şi peste 300 de cai frumoşi. “Mă simt în acelaşi timp măgulit şi înfricoşat”, a declarat pentru “Viaţa Strehaiei” ambasadorul indian Decebal Kapoor, invitat şi el la fastuosul eveniment.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
8 martie 2016 09:03
Citește mai mult despre: india monument Strehaia taj mahal tigani

Alte articole

Vezi mai mult