De când s-a scumpit, tot mai mulţi români intră la metrou câte doi, ascunşi într-un parpalac lung

Ţi se pare că la metrou intră din ce în ce mai mulţi oameni foarte înalţi? Ei bine, aceştia nu sunt baschetbalişti, ci simpli cetăţeni care au găsit o soluţie inventivă la problema cartelelor de metrou din ce în ce mai scumpe. Potrivit unui studiu recent, mai bine de 60% dintre românii care merg cu metroul sunt de fapt grupuri de câte doi români ascunşi într-un parpalac foarte lung.

Apelând la această măsură inspirată din desenele animate, cetăţenii înşală tot mai des vigilenţa personalului Metrorex, reuşind să călătorească la jumătate de preţ.

“N-am fost prinşi niciodată. Când ajungem pe peron, descalec de pe colegul meu şi mergem la serviciu ca de obicei”, se laudă unul dintre posesorii de paltoane exagerate. “Ocazional schimbăm rolurile, pentru că nu e foarte plăcut să dai cu capul de turnicheţi când stai dedesubt.”

În tot acest timp, paznicii de la metrou spun că sunt complet depăşiţi de situaţie. “Ce să facem? Să oprim fiecare om mai înăltuţ, să-l desfacem la palton? Dar dacă stau ghemuiţi şi au împreună 1 metru 50? Dar dacă băgăm mâna în parpalac şi ne muşcă?”, se întreabă, deznădăjduit, un angajat Metrorex.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
30 martie 2015 17:03

Alte articole

Vezi mai mult