De ziua lor națională, ungurii sunt încurajați să se adune toți în centrul Clujului

Azi, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, primăria Cluj-Napoca a dat dovadă de o empatie ieșită din comun. Dacă în anii precedenți ungurii aveau mari probleme cu obținerea aprobării de a se aduna în centrul Clujului, în zona statuii regelui maghiar Matei Corvin, anul acesta situația a fost diametral opusă.

”Nu doar că ni s-a aprobat cererea depusă încă de acum 8 luni, ba chiar am fost încurajați să ne adunăm cât mai mulți în centrul Clujului”, spune István Sárkány, reprezentantul maghiarilor din Kolozsvár. ”Primăria chiar ne-a pus la dispoziție câteva sute de autocare, ca să aducem la Cluj maghiari din toată Transilvania. Foarte frumos din partea românilor.”

”Un gest firesc, care sper să ducă la o reconciliere definitivă între români și maghiari în orașul nostru”, a spus primarul Clujului, Emil Boc. ”Îmi doresc să văd în centrul orașului nostru cât mai mulți unguri, să stea lipiți unul de altul, să se îmbrățișeze între ei, să cânte cât îi țin plămânii și să se pupe pe obraji la final, când pleacă spre casă. Doamne-ajută!”

Scris de Calin
15 martie 2020 13:03
Citește mai mult despre: cluj

Alte articole

Vezi mai mult