Decizia prin care un ONG a învins CCR în instanță, atacată de CCR la CCR și anulată

Cine spunea că sistemul de justiție se mișcă greu? Decizia prin care o instanță a obligat Curtea Constituțională să publice opiniile separate a fost atacată de Curtea Constituțională la Curtea Constituțională. Dosarul a fost judecat în regim de urgență de către instanța CCR, care a anulat decizia Curții de Apel, după deliberări de aproximativ 5 minute.

”A fost un dosar relativ simplu. Era o decizie care contravenea grav jurisprudenței CCR, în sensul că ne obliga să facem ceva ce nu dorim, adică niște lucruri contrare șefului nostru, domnul Dragnea. Era normal să anulăm. Sigur, vrem și să dăm un semnal altor instanțe, să termine cu atacurile la adresa CCR și să înțeleagă odată pentru totdeauna că facem doar ce vrem noi”, a spus Valer Dorneanu, președinte CCR.

Judecătorii de la instanța care a obligat Curtea Constituțională să respecte legea au fost sancționați și urmează să fie excluși din magistratură, după trecerea legilor justiției promovate de Tudorel Toader, care în cazul lor vor acționa și retroactiv, în urma unei decizii CCR.

Scris de Ionut
3 octombrie 2017 12:10
Citește mai mult despre: ccr valer dorneanu

Alte articole

Vezi mai mult