Decizii la congres: Baronii PSD vor avea voie să bată monedă şi să vândă iobagii

Congresul PSD din acest weekend a reprezentat un pas înainte în privinţa descentralizării României, un punct important al dezbaterilor. Astfel, după ce a fost reales în fruntea partidului, Victor Ponta a acordat puteri sporite baronilor PSD care l-au susţinut.

Astfel, baronii de Teleorman, Vrancea, Constanţa sau Dâboviţa vor putea emite monedă proprie ce va fi folosită în schiburile comerciale de la ei din judeţ. Pe faţă, moneda va avea chipul baronului iar pe spate stema româniei sau a judeţului, la alegere.”Oricum, în multe judeţe din Moldova sau sudul ţării, nimeni nu ştie cum arată banii româneşti şi cine-s ăia de pe bancnote. Pe baron, în schimb, îl cunoaşte toată lumea”, au justificat membrii PSD decizia.

Totodată, pentru că mulţi au fost invidioşi pe averea baronului Dragnea, iobagii vor putea fi vânduţi dintr-un judeţ în altul. “Nu este normal ca doar Dragnea să aibă, de fiecare dată, câteva sute de mii de iobagi care să voteze la orice alegeri. Vrem şi noi nişte iobagi şi, dacă nu-i putem face, de ce să nu cumpărăm de pe piaţa liberă”, a declarat, cu obidă, un baron local din Botoşani.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
21 aprilie 2013 14:04

Alte articole

Vezi mai mult