Declaraţie-bombă a ambasadorului SUA: “La voi în ţară e cald!”

Ambasadorul american la Bucureşti nu se poate abţine să nu încingă spiritele! În plină criză politică, Mark Gitenstein aruncă o bombă: “La voi în ţară este foarte cald”, a spus el în această după-amiază în cursul unei plimbări prin parc, sperând, se pare, să nu fie auzit de jurnalişti! Declaraţia diplomatului a fost însă imediat preluată şi comentată atât de media, cât şi de analişti şi politicieni.

În vreme ce Traian Băsescu şi liderii PDL au salutat declaraţia ambasadorului drept “o confirmare clară a caracterului nedemocratic al suspendării preşedintelui şi a deciziilor Curţii Constituţionale”, liderii USL sunt indignaţi. “O intervenţie absolut inadmisibilă în treburile României”, spune Victor Ponta, “domnul Gitenstein să nu uite că nu domnia sa votează la referendum”. La rândul său, ministrul de externe Andrei Marga a declarat că nu acceptăm sfaturi de la reprezentantul unei ţări descoperite când el deja era la liceu.

Jurnalul a luat poziţie, anunţând că mâine pe prima pagină a ziarului Gitenstein va fi reprezentat alături de Nero, Stalin, Hitler şi Băsescu. Evenimentul Zilei va apărea, în schimb, în limba engleză şi cu steagul SUA pe frontisipiciu, De asermenea, mai multe ONG-uri au protestat împotriva faptului că ambasadorul american îşi permite să dea declaraţii atât de subiective în cazul Roşia Montană.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
11 iulie 2012 17:07

Alte articole

Vezi mai mult