Decorarea lui Charles o bucură pe Regină: „E bine, mamă, că poate-i mai dă și lui ceva la pensie”

În ciuda fricțiunilor din trecut, relațiile româno-britanice par a se îmbunătăți spectaculos după vizita Prințului Charles la București. Steaua României în grad de Mare Cruce primită de la președintele Iohannis a creat o vie emoție la Palatul Buckingham, bucuria cea mai mare trăind-o chiar Regina Elisabeta a II-a. Suflet sensibil de mamă, aceasta deja își vede fiul ca și aranjat la bătrânețe, mulțumită beneficiilor materiale aduse implicit de conferirea decorației.

Conform presei din Albion, într-un interviu la BBC Regina a apărut de-a dreptul radiind de fericire în timp ce vorbea despre norocul care-a dat peste băiatul ei: „Eu moștenire nu prea am ce să-i las, că India n-o mai am de mult, Canada-i de capu’ ei, acu’ avem cheltuieli și cu Brexit-ul… dacă mai face și-ăla micu’ al lui nuntă, ăia suntem! Decorația asta a picat la fix, că nu-i dă numa’ tinicheaua, cică s-ar mai pune și ceva la pensie, nu mult, da’ vorba aia – are de luat, nu de dat. Cu ce-a mai pus el deoparte, cu ce-l mai ajut și eu, ne-om descurca, maică…” a spus optimistă Regina.

Concret, de pe urma decorației Prințul Charles se va bucura de loc de veci gratuit cu bordură de ipsos inclusă, bonuri de masă lunare, bilete de tratament la Amara sau Olănești o dată la doi ani, abonament pe RATB subvenționat cu 75%, precum și 12 foi de drum pe CFR, Prințul putând lua și până la 4 însoțitori. Charles s-a arătat încântat de avantaje, dar și onorat să fie coleg de ordin cu personalități de valoare precum Mugur Isărescu, Adrian Năstase sau Patriarhul Daniel – chiar dacă cel din urmă s-a ținut de capul său să-i dea lui decorația din aur, la schimb cu o iconiță plastifiată a lui Arsenie Boca.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Harald
31 martie 2017 14:42
Citește mai mult despre: decorat iohannis printul charles

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult