Deficitul bugetar: “România e ţara în care mă simt cel mai bine”

După ce ieri pe site-ul Ministerului de Finanţe a fost publicat un raport din care reiese că deficitul bugetar pe primele două luni ale anului este de 5,8 miliarde de lei, reporterii noştri au reuşit să îi ia un interviu în exclusivitate deficitului bugetar. Într-un interviu incendiar, deficitul bugetar ne-a dezvăluit, printre altele, de ce a ales România, ce părere are despre guvernul Boc şi ce planuri are pentru viitor.

De ce aţi ales România?

Criză e peste tot, dar şansele de a deveni atât de bine dezvoltat nu le aveam decât la voi, în România. Nici măcar la bulgari n-aş duce-o atât de bine. Mă rog, ar mai fi ţările africane, dar ţin şi la imaginea mea, nu-mi doream sa ies din spaţiul Uniunii Europene. E chestie de respect de sine.

Totuşi, nu v-a fost frică de măsurile pe care le-a anunţat guvernul Boc, care spunea că vom strânge cureaua pentru a reduce deficitul bugetar?

Alţii chiar sunt în stare să dea în mine ca-n sacul de cartofi, ar lua tot felul de măsuri pentru a mă reduce. Nu însă şi la voi, unde totul rămâne la nivel de declaraţii. Emil Boc premier e pentru mine garanţia faptului că eu voi creşte în voie mulţi ani de aici încolo. Bine, mai vin băieţii de la FMI, îşi mai bagă Isărescu coada, dar nu mă plâng, nicăieri nu-i perfect.

Cum comentaţi cifrele publicate ieri pe site-ul Ministerului de Finanţe? Din ele reiese că după primele două luni ale anului sunteţi cotat la 5,8 miliarde de lei.

M-am bucurat, fireşte, am sunat-o şi pe mama să-i dau vestea cea bună. Şi imediat ce am văzut cifrele obţinute am dat comandă pentru un tricou personalizat, prin care doresc să-mi exprim recunoştinţa pentru guvernul vostru. Va avea imprimat chipul premierului şi va scrie, mare, «Emil Boc is number 1».

Despre valul de greve din această perioadă ce părere aveţi?

Ce să spun, mă bucură mult faptul că sunt mulţi grevişti în perioada asta care cer măriri de salar. Cum toţi sunt bugetari, orice leu obţinut de ei în plus înseamnă o situaţie mai bună pentru mine.

Cum vă vedeţi la sfârşitul acestui an?

Ascultaţi la mine, ăsta e doar începutul. Estimez nişte cifre senzaţionale pentru mine la finalul anului. O să-l fac invidios până şi pe bunicul meu, care a prins, printr-o fericită coincidenţă, haosul de după ’89 de la voi. Am încredere în Emil Boc că mă va ajuta să depăşesc recordul bunicului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
26 martie 2010 09:26
Citește mai mult despre: Boc buget criza deficit guvern

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult