Deoarece vom trăi peste 500 de ani, Guvernul va mări vârsta de pensionare la 460 de ani

După ce oamenii de ştiinţă americani au anunţat vor scoate pe piaţă medicamente care să prelungească durata vieţii la mai mult de 500 de ani, Guvernul României a venit rapid cu o serie de precizări pe această temă. “E o descoperire foarte importantă”, spune Emil Boc, “deoarece face ca România să aibă una dintre cele mai tinere populaţii de bătrâni din lume. Ca urmare, vrem să împingem un pic în sus vârsta de pensionare”.

Mai precis, dat fiind că de acum înainte oamenii vor putea trăi fără probleme şi mai mult de 500 de ani, Guvernul vrea ca bărbaţii să poată ieşi la pensie la 460 de ani iar femeile, la 455. “Desigur, aceste prevederi nu se aplică pentru cei care lucrează în mediu toxic”, declară premierul, “ei putând să se bucure de pensie mult mai devreme, la 440 de ani. Ştiu că aş putea fi acuzat de populism, dar chiar nu am vrut să împing vârsta de pensionare spre pragul psihologic de 500 – cred că patru secole de muncă sunt de ajuns ca să te bucuri după aia de 10-20 de ani de pensie”.

Pe de altă parte, opoziţia a catalogat propunerile drept “inumane”. Victor Ponta: “Eu vă spun că deja la 400 de ani, chiar mai devreme, nu mai eşti bun de muncă. În cazul în care eşti, oricum nu te mai vrea nimeni dacă poate lua în loc pe unul de 200. Când ştie angajatorul că peste 60 de ani tu urmează să te pensionezi, de ce să mai investească în tine pentru o perioadă atât de scurtă de timp?”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
23 noiembrie 2011 15:35

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult