Deputaţii au decis: Parlamentarii vor fi aleşi prin tragere la sorţi

Hotărâre istorică luată azi în Parlamentul României în privinţa alegerilor generale de anul acesta. Pentru a preveni fraudele electorale, mituirea alegătorilor, listele suplimentare, voturile cu diaspora sau urna mobilă, de anul acesta parlamentarii vor fi aleşi prin tragere la sorţi.

“Prin noua metodă şansele de a avea oameni competenţi în parlament cresc considerabil. Astfel ne-am putea trezi în camerele legislativului chiar cu un cetăţean cinstit care n-a venit aici la furat sau chiar cu Remus Cernea”, au declarat iniţiatorii legii.

Membrii viitorului parlament vor fi aleşi printr-o tragere la sorţi difuzată pe TVR şi prezentată de îndrăgitul Andrei Duban. “O să punem în calculator toate CNP-urile românilor. Dacă cei aleşi sunt plecaţi din ţară, vor fi consideraţi parlamentari pentru diasporă. Pentru validarea mandatului aleşii vor trebui să se prezinte la Casa Poporului cu o copie după buletin, analize medicale şi un set de fotografii tip paşaport”, se arată în rezumatul proiectului de lege.

Scris de Ef
22 mai 2012 14:05

Alte articole

Vezi mai mult