Deţinuţii cu pedepse până în 6 ani se tem că o să fie evacuaţi din închisori în prag de iarnă

Propunerea ca persoanele cu pedepse până în 6 ani să fie eliberate din închisori, venită din partea deputaţilor romi Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, şi-a găsit cei mai mari contestatari tocmai în deţinuţii vizaţi de iniţiativa legislativă. Cele în jur de 4.000 de persoane care ar urma să fie eliberate se plâng că vor rămâne fără casă şi masă în cel mai nepotrivit moment posibil, în prag de iarnă.

„„Domnule, eu am muncit ca să ajung aici. Doar nu credeţi că am ajuns pe ochi frumoşi în penitenciar”, s-a revoltat un deţinut. „Nu e normal să fiu data afară pentru că aşa vor nişte deputaţi. Mai ales că vine iarna, nu pot să renunţ la acoperişul de deasupra capului. În închisoare se trăieşte mai bine ca în libertate”.

Proiectul de lege i-a luat prin surprindere şi pe cei care plănuiau să intre în următoarea perioadă la închisoare, ca să treacă mai uşor peste iarnă. „Practic, propunerea asta ne obligă să facem infracţiuni care să ne garanteze de la 6 ani de închisoare în sus. Eu aveam în plan o pedeapsă de un an, dar dacă e nevoie, comit şi o infracţiune mai gravă”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
4 octombrie 2012 15:10

Alte articole

Vezi mai mult