Deţinuţii reclamă condiţii inumane la Jilava: „Gândaci, ploşniţe, păduchi. Mai nou şi Gigi Becali”

Din ce în ce mai mulţi deţinuţi sunt nemulţumiţi de condiţiile din penitenciarul Jilava, despre care susţin că s-au înrăutăţit dramatic în ultimul timp. Potrivit acestora, gândacii, ploşniţele sau şobolanii, vechi locatari ai Jilavei, sunt “mici copii” pe lângă Gigi Becali, care mişună de câteva luni pe coridoarele închisorii, împroşcând cu fecale şi nelăsându-i pe vieţaşi să doarmă în timpul nopţii.

“Începusem să mă obişnuiesc cu rozătoarele şi gândacii”, spune Robert Acrişor, unul dintre deţinuţi. “Dar de când avem Gigi Becali, mi-e şi frică să mă duc la WC, trebuie să aprind lumina şi neapărat să am la îndemână un ziar făcut sul. Am înţeles că ar funcţiona de minune capcanele cu brânză, ştim că Gigi Becali trage la brânză, dar conducerea închisorii nici nu vrea să audă de aşa ceva. Colcăie de Gigi Becali, noaptea se aud hăhăieli pe hol, dimineaţa găsim mizerie peste tot. Mă simt ca într-un lagăr, nu ca într-o puşcărie europeană.”

“Cu siguranţă e de la vecini”, spune alt condamnat, arătând pe geam spre păşunea din apropierea închisorii. “Au oi, şi toată lumea ştie că unde sunt rumegătoare, se umple de Gigi Becali. Dar mie nu mi-e silă. Am auzit că în unele ţări, oamenii au Gigi Becali ca animal de casă.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
13 august 2013 02:08

Alte articole

Vezi mai mult