Dezastru demografic: Până în 2050 numărul bozgorilor îl va depăși pe cel al ungurilor!

Statisticienii români atrag atenția asupra unor tendițe demografice tot mai pronunțate în ultima vreme care vor duce la transformarea ținutului secuiesc într-o adevărată enclavă bozgorească în doar câțiva ani. ”În scurt timp vor fi mai mulți bozgori decât secui, ceangăi sau chiar și unguri”, spune sociologii.

Cauzele sunt multiple dar toate au legătură cu situația sociopolitică din România. ”Ungaria a oferit cetățenie ungurilor din afara granițelor țării. E clar că e tentantă această opțiune și pentru cei din România și or să plece, încetul cu încetul. Mai rămân doar bozgorii, pe care nu îi vrea nimeni”, a explicat sociologul Decebal Popescu.

În plus față de migrație, din cauza situației politice din România, a început să aibă loc și o transmutație etnică. ”Până acum câteva zile cunoșteam și eu niște unguri, oameni de treabă. De când s-au reîntors la Guvernare au început să se transforme în bozgori. Cred că, dacă îi mai ținem mult acolo încep să se împută”, povestește Bogdan Ghyka, un patriot român îngrijorat de soarta țării. Specialiștii estimează că momentul cheie al transformării va fi în 2024, când vor fi mai mulți bozgori decât șogori.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
12 martie 2014 11:03

Alte articole

Vezi mai mult