Dezvăluire incendiară a revistei “Nature”: mii de români au plagiat un SMS cu urări de Crăciun

Un nou scandal de plagiat riscă să afecteze grav imaginea ţării noastre, după ce un articol incendiar publicat în revista Nature îi acuză pe mii de români că au copiat cuvânt cu cuvânt de pe Internet un SMS cu urări de Sărbători, fără ca autorul acestuia să fie indicat în bibliografie.

Potrivit experţilor, mulţi dintre români au încercat să ascundă urmele actului de plagiat, aducând modificări SMS-ului iniţial: “Câţiva dintre ei, probabil cei mai versaţi în furtul intelectual, au înlocuit ‘lumină’ cu ‘armonie’, sau ‘alături de cei dragi’ cu ‘în sânul familiei’, dar ideea textului a rămas aceeaşi iar notele de subsol lipsesc cu desăvârşire. Nicio publicaţie cotată academic nu ar accepta un asemenea SMS cu urări”, a declarat Erich Winterhoden, redactor al revistei Nature.

La solicitarea autorităţilor, o comisie de etică s-a întrunit de urgenţă, urmând să stabilească dacă miile de români care au trimis controversatul SMS îşi vor putea păstra, în urma scandalului, locurile în agendele telefonice ale prietenilor pe care au încercat să-i înşele.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
25 decembrie 2012 11:12

Alte articole

Vezi mai mult