Din ce în ce mai mulţi români susţin că Basarabia doar se învecinează cu România

De ceva vreme, printre români, a luat naştere un nou curent, mai puţin cunoscut, dar care capătă amploare pe zi ce trece. Dacă până acum doar cei care susţineau că Basarabia e România făceau gură şi umpleau pereţii de mesaje, de ceva timp, au apărut români tentaţi să creadă că Basarabia este doar vecina României. “Am studiat cu atenţie harta în acea zonă şi se observă foarte clar că Basarabia se învecinează la est cu România. În niciun caz nu este România”, spune Decebal Popescu, unul dintre iniţiatorii mişcării.

Pentru a demonstra că mişcarea nu e doar vorbărie, activiştii au început deja să scrie mesaje pe pereţi. “Din fericire, trebuie doar să adăugăm «vecină cu» pe mesajele deja existente. Va dura, pentru că mesajele sunt peste tot, până şi pe spatele meu au scris «Basarabia e România». Mai avem şi mesaje cu «Basarabia e Basarabia» şi «Basarabia, pământ basarabean»”, a mai adăugat Decebal Popescu.

Activiştii speră ca mişcarea să aibă ecou. “Nu ne vom lăsa până nu se va recunoaşte oficial că Basarabia e vecină cu România”, a conchis Decebal Popescu.

Autor: Luchian Abel

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
2 septembrie 2013 03:09

Alte articole

Vezi mai mult