Din greșeală mii de turiști români au votat și pentru alegerile din Republica Moldova

Sute de autocare cu număr de Călărași sau Dâmbovița au luat cu asalt, în weekend, secțiile de votare din Republica Moldova. Nedumeriți, responsabilii moldoveni nu au reușit să-i descurajeze pe turiștii români, care nu s-au lăsat până nu au votat la alegerile din țara vecină.

„Noi eram pregătiți pentru câteva zeci de votanți, însă pe la amiază au ajuns primele autocare din România. Noi am încercat să le explicăm că nu pot vota, neavând cetățenie, însă nici nu au vrut să audă. Au spus că acestea le sunt indicațiile și că vor vota pe listele suplimentare. Într-un final au plecat, însă am auzit că au votat și în alte comune”, a declarat Ion Pepenaș, primarul comunei Țuiculița.

Misterul a fost lămurit abia către seară, când șoferii autocarelor au realizat în sfârșit că trecuseră granița. „Noi ieșisem la un antrenament pentru votul din turul doi când am zărit niște secții de votare. Am zis să ne facem mâna, însă nu știam că sunt alegeri pe bune. Un coleg mi-a spus că în mai multe comune au ieșit primari pe care nu i-ar fi votat nimeni în mod normal. Se mai întâmplă”, a zâmbit Marcel Dalvladan, unul dintre șoferi.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de TNR
1 decembrie 2014 09:12

Alte articole

Vezi mai mult