Din solidaritate cu profesorii, Klaus Iohannis e în grevă generală din 2014

Președintele Klaus Iohannis, și el profesor de meserie, a anunțat că s-a alăturat și el protestelor cadrelor didactice și că participă la greva generală încă din 2014. „Și eu știu, ca dascăl și inspector de fizică, pentru că încă am acel post înghețat de vreo două decenii, cât de greu e să te descurci cu un salariu de profesor. Abia de poți să-ți iei 5-6 case ca să mai răzbești”, a declarat președintele.

Acesta a precizat că trebuie menținută o poziție dură în negocierile cu Guvernul și că profesorii nu trebuie să se lase păcăliți, că altfel vor suporta consecințele. „Credeți că un dascăl poate să-și permită cu salariul acesta de mizerie 40 de concedii pe an? Vă spun eu sigur, nu! Eu am fost nevoit să apelez la meditații și alte ajutoare de stat pentru a mă descurca”.

In discuțiile pe tema revendicărilor profesorale Klaus Iohannis s-a arătat neînduplecat, menținându-și poziția. Acesta a amenințat că dacă nu se rezolvă cerințele va rămâne în grevă cel puțin până la finalul anului 2014, ba chiar se gândește foarte serios să-și mai ia un job ca să poată să facă grevă generală și acolo până iese la pensie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

17 mai 2023 13:40
Citește mai mult despre: greva iohannis lene

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult