Discriminare într-o papetărie din Târgu Mureş! A cerut o pâine în româneşte, dar a fost refuzat

În contextul ultimelor tensiuni interetnice, mulţi români se plâng de discriminare în zonele locuite preponderent de maghiari. Cel mai recent caz, al unui român care, într-o papetărie obişnuită din centrul oraşului Târgu Mureş, a cerut o pâine în limba oficială a statului, fiind refuzat de vânzător, stârneşte în continuare revolta cetăţenilor din restul ţării.

“Am intrat şi eu, ca tot omul, să cer o pâine”, spune Robert Acrişor, victimă a discriminării. “În româneşte, evident. În loc să mă servească, vânzătorul s-a uitat la mine ca la nebuni. A bâiguit ceva pe limba lui şi mi-a arătat cu degetul firma de pe uşă, probabil un semn că noi, românii, nu suntem bineveniţi acolo. Când am început să mă scandalizez, m-a înjurat în româneşte, mai abitir decât îl înjurăm noi pe Mitică Dragomir: ‘La brutărie, domnule, duceţi-vă la brutărie’. Deci ştia română, dar pur şi simplu nu voia să-mi dea pâine”

“De ani de zile, mii de români vin în judeţele noastre şi cer o pâine în tot felul de locuri”, a explicat Kiraly Ferencz, consilier local. “Dacă e cazul, vom obliga toate papetăriile, lăcătuşeriile şi farmaciile să aibă pâine pe stoc, ca să arătăm că suntem dispuşi să convieţuim paşnic cu prietenii noştri români.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
1 aprilie 2013 11:04

Alte articole

Vezi mai mult