Disperare în universităţi! De când a dispărut UNPR nu se mai înscrie nimeni la doctorat

Cândva, ţara noastră era fruntaşă în Europa la producţia de doctorate, dar iată că şi această ramură a industriei a ajuns pe butuci! Potrivit rectorilor mai multor universităţi, situaţia a început să se agraveze încă de la primele scandaluri de plagiat, iar odată cu dispariţia UNPR prin fuziunea cu PMP, vechiul meşteşug al doctoratului riscă să fie dat uitării.

“Pe vremea lui Oprea, UNPR-iştii ştiau să facă doctorate din orice. Gemea ţara de doctorate, trimiteam şi la export, vagoane întregi de teze luau drumul Chinei”, explică Vlăduţ Onţanu, g-ral profesor doctor docent inginer în studii de securitate transatlantică şi lăcătuşerie. “Erau sute de oameni care plagiau, reformulau, amestecau cu dragoste şi migală, ca să iasă lucrarea ţuţ!

“Tare mi-e teamă că în PMP nimeni nu dă doi bani pe această artă atât de rafinată. L-aţi văzut pe Băsescu să-şi treacă vreun doctorat în CV?”, adaugă g-ral prof. dr. doc. ing. sec. lăcăt. Onţanu.

“Academia de Informaţii, Universitatea de Apărare, Facultatea de Drept, oh!, chiar şi Universitatea Bioterra… A apus vremea acestor lăcaşe glorioase!”, oftează un fost îngrijitor al Depozitului central de coperţi cartonate. “Poate o să mai apară câte un doctor, dar ăla o să-şi facă teza singur, cu mâinile lui, ca acum 100 de ani!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
22 iulie 2016 02:23
Citește mai mult despre: doctorate Oprea pmp universitati unpr

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult