Doctorul fals, eliberat în baza recursului compensatoriu şi avem să-i dăm 10.000 euro!

Mobilizare impresionantă în cazul falsului chirurg italian! Procurorii i-au făcut de urgenţă dosar penal pentru mai multe infracţiuni, inclusiv vătămare corporală gravă în forma continuată şi  înşelăciune. Numeroşii martori au depus mărturie, au spus ce au văzut şi judecătorii l-au condamnat pe Matteo Politi la 5 ani de închisoare, din care 4 ani şi 364 de zile se consideră executaţi în baza recursului compensatoriu.

Reţinut pentru 24 de ore, Matteo a fost pus în libertate, pedeapsa acestuia considerându-se executată, în temeiul ordonanţei privind condiţiile îngrozitoare din puşcăriile româneşti. Falsul doctor a părăsit instanţa cu 10.000 euro cash, suma care i se cuvine drept despăgubire pentru pedeapsa de 5 ani executată în condiţii atât de mizerabile.

“A fost un coşmar. Închisoarea din România e un calvar. Nu doresc nimănui să treacă prin aşa ceva”, a declarat Matteo Politi, numărându-şi banii la ieşirea din arest. Acesta i-a mulţumit lui Tudorel Toader pentru “legile geniale” din ţara noastră: “E incredibile! Grazie mille!”, spune italianul.

Procurorul şi judecătorul care s-au ocupat de caz se felicită pentru rapiditatea actului de justiţie: “Iată că se poate şi la noi. Procesele nu mai durează la nesfârşit. Pedeapsa a fost una exemplară, suntem convinşi că va descuraja alţi escroci, care au priceput că România nu e ţara în care să vii, să dai nişte bani undeva şi să faci ce vrei tu. Nu. Avem legi, avem justiţie, avem demnitate!”, spun magistraţii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
7 februarie 2019 15:15
Citește mai mult despre: doctor italian Tudorel Toader

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult