Mobilizare impresionantă în cazul falsului chirurg italian! Procurorii i-au făcut de urgenţă dosar penal pentru mai multe infracţiuni, inclusiv vătămare corporală gravă în forma continuată şi  înşelăciune. Numeroşii martori au depus mărturie, au spus ce au văzut şi judecătorii l-au condamnat pe Matteo Politi la 5 ani de închisoare, din care 4 ani şi 364 de zile se consideră executaţi în baza recursului compensatoriu.matteo_politi_eliberato.jpg

Reţinut pentru 24 de ore, Matteo a fost pus în libertate, pedeapsa acestuia considerându-se executată, în temeiul ordonanţei privind condiţiile îngrozitoare din puşcăriile româneşti. Falsul doctor a părăsit instanţa cu 10.000 euro cash, suma care i se cuvine drept despăgubire pentru pedeapsa de 5 ani executată în condiţii atât de mizerabile.

“A fost un coşmar. Închisoarea din România e un calvar. Nu doresc nimănui să treacă prin aşa ceva”, a declarat Matteo Politi, numărându-şi banii la ieşirea din arest. Acesta i-a mulţumit lui Tudorel Toader pentru “legile geniale” din ţara noastră: “E incredibile! Grazie mille!”, spune italianul.

Procurorul şi judecătorul care s-au ocupat de caz se felicită pentru rapiditatea actului de justiţie: “Iată că se poate şi la noi. Procesele nu mai durează la nesfârşit. Pedeapsa a fost una exemplară, suntem convinşi că va descuraja alţi escroci, care au priceput că România nu e ţara în care să vii, să dai nişte bani undeva şi să faci ce vrei tu. Nu. Avem legi, avem justiţie, avem demnitate!”, spun magistraţii.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Thursday, 07.02.2019 17:15 Politic

National Cinematografic