Doi turişti s-au ciocnit cap în cap încercând să treacă graniţa Liechtensteinului în același timp

Neatenţia vameşilor din Liechtenstein a provocat un accident între doi turişti, care au ajuns să se lovească cap în cap fără voia lor. Unul dintre turişti venea dinspre graniţa cu Elveţia, celălalt dinspre cea cu Austria și, din cauza nesincronizării dintre vameşi, celor doi le-a fost permis accesul în Liechtenstein în acelaşi timp, astfel că cionirea frontală dintre turişti nu a mai putut fi evitată.

”E și vina mea puțin”, recunoaște turistul austriac, ”trebuia să mă asigur că nu vine nimeni dinspre Elveția. Deși putea să strige și elevețianul spre mine, să mă atenționeze că și el vrea să treacă granița în Liechtenstein, doar era la mai puțin de un metru în fața mea. Nu e însă nici o tragedie, nu sunt nici primul, nici ultimul care se ciocnește cap în cap cu cineva care intră în Liechtenstein din direcția opusă.”

De pe urma faptului că, dacă două persoane încearcă să intre în același timp în Liechtenstein, acestea ajung să se lovească cap în cap micuțul stat european a avut și de câștigat de-a lungul istoriei. ”Tocmai pentru că în Liechtenstein nu poate intra decât câte-un soldat, țara este practic imposibil de cucerit. Nu poți cuceri un stat european, fie el și Liechtenstein, cu un singur soldat, asta e clar”, spun la unison istoricii.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
17 martie 2013 08:03

Alte articole

Vezi mai mult