Doliu național în România, Franța și Italia, după decesul lui Vadim, Napoleon și Cezar

Zi tristă nu doar pentru români, ci și pentru francezi sau italieni. Pentru că în fatidica zi de ieri, odată cu Vadim au murit atât Napoleon, cât și Cezar. Așa s-a ajuns la decretarea a trei zile de doliu național, în România, Franța și Italia. ”Vadim avea o problemă cu ungurii și evreii, nu cu sașii, deci nu e nimic anormal să-i cinstesc memoria”, a fost mesajul scurt al președintelui Klaus Iohannis.

”Nu știam că Napoleon încă trăiește, dar vestea morții sale m-a întristat enorm”, a spus azi și președintele francez, François Hollande. ” Am fost totuși surprins că Napoleon era mai înalt și mai gras decât îl știam eu, dar asta nu schimbă cu nimic respectul pe care i-l port. Sunt sigur că aceleași sentimente le au și compatrioții mei, deci cele trei zile de doliu național mi se par absolut firești în aceste grele momente pentru națiunea franceză.”

Premierul italian Matteo Renzi deplânge, la rândul lui, dispariția prematură a lui Cezar. ”Încă mai avea mult de spus și de făcut pe această lume, e trist că nu-l mai avem printre noi. Merită însă tot respectul, atât al nostru, al italienilor, cât și al tuturor celorlalte popoare latine. Ave Cezar!”, a scris premierul italian pe Facebook.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
15 septembrie 2015 11:43
Citește mai mult despre: doliu Vadim

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult