Doliu pentru Franța: circulația metroului în Drumul Taberei a fost oprită ieri timp de mai mulți ani

Clădiri iluminate în culorile drapelului francez, Marseilleza cântată pe stadioane sau steagul Franței la poza de profil. Sunt doar câteva gesturi de solidaritate cu victimele atentatelor de la Paris, la care s-a raliat ieri și Metrorex. Cu o întârziere în reacție ce-i face cu adevărat cinste, compania a ales să-și prezinte omagiul inedit chiar pe magistrala sa vedetă, în cartierul Drumul Taberei. Astfel, trenurile din zonă au fost oprite din circulație ieri, în intervalul orar 2012-2062. Inițial era vorba de o mișcare logistică impresionantă, trenurile urmând a fi trase la peron și garate în stații, cu ușile închise.

Totul a devenit însă mult mai simplu când șefii Metrorex au constatat că, din motive încă necunoscute, în zonă nu erau nici măcar stații sau peroane, darămite trenuri care să fie oprite. Totodată, la acțiune au participat și muncitorii de pe șantierul Magistralei 5, care au decis ca din respect să înceteze lucrul câteva ore, mai exact până la ieșirea la pensie. „Am zis așa: azi să muncească numa’ ăia din echipă care-s franceji. Știți cum e, te iei cu târnăcopu’, mai sapi o groapă, mai tai un cablu de curent – și uiți de durere, e pisiologic, cum se zice. Da’ dacă n-am găsit nici un franțuz în echipă, n-am mai muncit nici unu’, din comemorativitate”, spune unul dintre maiștri.

Singurul nemulțumit de inițiativă s-a arătat fostul așa-zis primar al Capitalei: „Bă, e inadmisibil, ați avut material d-o nouă intrare în Cartea Recordurilor și v-ați bătut joc! Cum, bă, să ții moment dă reculegere 50 dă ani, cel mai lung dăn istorie, și tu nici măcar nu-i chemi pă ăia dă la Guinness Book?!”, a tunat Sorin Oprescu, cerând o șpagă rapidă să se liniștească.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Harald
19 noiembrie 2015 16:26
Citește mai mult despre: Drumul Taberei franta metrou

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult