Preşedintele Consiliului European ne învaţă ce înseamnă să iubeşti, dar mai ales să ierţi! În cadrul discursului pe care l-a susţinut ieri la Ateneu, Donald Tusk a mărturisit că primul portofel pe care l-a avut vreodată i-a fost furat, pe străzile Gdanskului, chiar de un cetăţean român.

tusk.jpg
"Aveam portofelul ăla de vreo 30 de ani. Trainic, piele ţeapănă, de crocodil. Şi-a făcut treaba cu brio şi nu-l voi uita niciodată!", a povestit Tusk, cu lacrimi în ochi.

"În '97 mi-a fost şutit din buzunar de un domn care s-a dovedit a fi, n-o să vă vină să credeţi, român. Ţin minte şi acum - eram într-un tramvai Newag."

Donald Tusk a adăugat că legătura sa cu România nu e una materială, ci una mai degrabă simbolică, pentru că portofelul era deja destul de răpciugos, iar înăuntru nu avea decât câţiva zloţi şi un bilet la Sztywny Pal Azji.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Friday, 11.01.2019 10:56 Politic

National Cinematografic