Dreptate și pentru bogați! Ponta propune amnistierea celor care au furat peste un milion de euro

Premierul Victor Ponta își continuă seria de măsuri menite să elimine inechitatea dintre clasele sociale, anunțând că, în următoarea ședință de Guvern, va cere adoptarea unei ordonanțe prin care corupții care au furat peste un milion de euro să fie amnistiați. „Suntem oameni, suntem creștini, și trebuie să învățăm să întoarcem și celălalt obraz. Banii ăia oricum nu-i mai recuperăm, dar măcar se creează locuri de muncă”, a explicat premierul.

Acesta a arătat că prin arestarea și încarcerarea oamenilor care au furat bani mulți se creează un dezechilibru în societate, exemplificând cu cazul Intact. Acolo patronul a fost băgat în pușcărie pentru furt iar acum angajații sunt atât de dezorientați c nici nu mai știu să șantajeze cum trebuie.

Propunerea legislativă a fost bine primită în mediul de afaceri, mai mulți patroni și corupți opinând că asta îi va motiva și mai mult. „Voi încerca să fiu și mai hoț, să nu fur câteva sute de mii de euro ca orice borfaș. E bine că, în sfârșit, în România se premiază performanța”.

Scris de Eftimie
6 februarie 2015 11:02

Alte articole

Vezi mai mult