Drumul spre mare se redeschide treptat. De vineri avem voie până la Fetești

Gata, de mâine vom putea din nou să mergem spre mare. Nu să și ajungem acolo, ce-i drept, ci doar până la Fetești. ”Deschidem drumul spre mare, dar treptat”, a anunțat premierul Orban. ”De mâine se va putea merge până la Fetești, peste o săptămână pâna la Medgidia, apoi până la Constanța. Și peste vreo lună, cam așa, se va putea ajunge și pe plaje.”

Ludovic Orban a anunțat că și intrarea în apă se va face treptat. ”În prima săptămâna se va intra în apă doar până la glezne și abia o lună mai târziu vom putea să înaintăm până ne ajunge apa la gât”, a precizat premierul. ”Ca o consolare, românii se vor putea pișa în apa mării încă din prima săptămâna, când intră până la glezne, nu-i nevoie să intre cu totul în apă pentru asta.”

Nu toate veștile sunt însă bune. Se pare că stațiunile Eforie Sud și Vama Veche vor rămâne închise pentru tot restul anului, pe motiv că sunt pline de bătrâni. ”Aceste două stațiuni sunt preferate de turiștii cei mai vulnerabili, bătrânii. Nu ne putem juca cu viețile lor, așa că le vom ține închise până se va găsi un vaccin împotriva coronavirusului”, a spus Orban.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
13 mai 2020 23:45
Citește mai mult despre: mare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult