După arestul la domiciliu, apare o nouă pedeapsă pentru infractorii cu bani: Arestul în Bahamas

Pentru că pedepsele actuale nu-i mai sperie, juriștii Camerei Deputaților au pus la punct o serie de modificări ale codului de procedură penală, care va aduce sancțiuni mult mai dure pentru infractorii cu bani. Astfel, aceștia vor fi obligați nu doar la arest la domiciliu, ci și arest în Bahamas, sau, pentru infracțiuni grave, Bora-Bora, Seychelles sau Mauritius.

”Înainte de legiferarea definitivă a acestor prevederi, am lucrat cu câțiva infractori într-un program pilot. De exemplu, un astfel de condamnat este Rareș Mănescu, politician liberal, fost primar al sectorului 6, care a fost condamnat la 6 ani domiciliu forțat în Monaco. Din când în cand, cam o dată la 9 luni, dacă are un comportament adecvat și se înțelege cu gardienii, primește câte o zi-două libere și poate să vină în România să-și viziteze familia”, a declarat Manuel Rotaru, inițiatorul proiectului legislativ.

Mulți condamnați s-au plâns însă de regimul inuman de detenție, motivând că în Bahamas sunt nevoiți să meargă zi de zi desculți, aproape fără haine pe ei și să stea în niște barăci de lemn sau stuff, exact ca în secolul XIX.

Scris de Ef
12 iunie 2014 04:06

Alte articole

Vezi mai mult