După ce a şpăguit pe cine trebuie, România a ieşit din topul celor mai corupte ţări din Europa

Diplomaţia românească a repurtat un succes de clasă ieri seară, reuşind printr-o mişcare măiastră, să elimine România din clasamentul anual privind cele mai corupte ţări europene. În locul României a fost pusă Georgia, ai cărei reprezentanţi s-au bucurat că, pentru prima oară în ultimii 30 de ani, nu-i consideră lumea ca făcând parte integrantă din Uniunea Sovietică.

România a reuşit această performanţă după ce o delegaţie de diplomaţi „a dat unde trebuie”, conform rapoartelor interne ale ministerului de externe. O stenogramă din dosarul de excludere arată că un oficial european a declarat „aaa, păi de ce nu aţi spus aşa. Dacă veneaţi şi mai devreme, se rezolva de mult problema”.

Raportul privind cele mai corupte ţări din Europa va fi dat publicităţii săptămâna viitoare, după ce se numără toţi banii şi se stabilesc coeficienţii de ţară. Diplomaţii români spun că cel mai greu a fost să găsească omul care trebuie. „E principiul lui Scorillo, în orice instituţie, oricât de mare sau de mică ar fi ea, e cineva care acceptă o şpagă”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
10 februarie 2014 12:02

Alte articole

Vezi mai mult