După fondul „Solidaritatea”, Boc vrea să înfiinţeze altele două: „Tunul” şi „Şpaga”

După fondul Solidaritatea, guvernul Boc vrea să înfiinţeze alte două fonduri, „Tunul” şi „Şpaga”. Banii adunaţi în aceste fonduri vor putea fi accesate exclusiv de şpăgari şi persoane care trag tunuri. Întrucât calitatea de şpăgar nu poate fi dovedită cu acte, cei care vor să primească bani din fondul „Şpaga” vor fi obligaţi să dea o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că iau şpagă în mod regulat. Cei care trag tunuri, în schimb, trebuie să dovedească prin acte, eventual prin decizii judecătoreşti, că au ţepuit statul român.

„Pentru ca banii publici să fie folosiţi exclusiv în interesul cetăţeanului, urmează să lansăm fondul «Tunul». Astfel, cei obişnuiţi să tragă tunuri vor fi încurajaţi să nu mai tragă tunuri din banii publici, ci vor primi sume apropiate din acest fond. Sper din toată inima ca toţi banii adunaţi în acest fond să ajungă la cei care trag tunuri, nicidecum la vreun răuvoitor care să-i folosească în alt scop, gen construcţia de autostrăzi, spitale sau şcoli”, a afirmat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, premierul Emil Boc.

În paralel, se va da drumul şi fondului „Şpaga”, a adăugat Boc. El spune că mai mulţi consilieri guvernamentali lucrează deja la o listă cu şpăgile care se practică în sistemul public. „Practic, cetăţeanul nu va mai fi nevoit să dea şpagă funcţionarilor, medicilor sau poliţiştilor, pentru că aceştia îşi vor primi şpaga legal, din acest fond. Conform proiectului, cei care vor fi prinşi că apelează la fondul «Şpaga» şi iau în continuare mită vor fi obligaţi să returneze toţi banii obţinuţi prin intermediul fondului. De asemenea, vor primi o interdicţie de 5 ani la accesarea fondului”, a precizat Boc.

În încheierea conferinţei de presă, Emil Boc a sugerat că, în caz că în aceste două fonduri nu se adună suficienţi banii, toate sumele adunate în fondul „Solidaritatea” vor fi returnate spre fondul „Tunul” şi fondul „Şpaga”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
21 iunie 2010 15:11
Citește mai mult despre: emil boc fond mita solidaritate spaga

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult