După măsurile împotriva pensionarilor, bugetarilor şi şomerilor, acum şi măsurile anti-sectorul privat

Când a anunţat scăderea pensiilor si salariilor bugetarilor cu 15%, respectiv 25%, Traian Băsescu a spus că mediul privat nu va fi afectat de noile măsuri ale Guvernului. Ca de multe alte dăţi, Băsescu doar a glumit. Sau, mai exact, a minţit. A confirmat asta Vlădescu, care a anunţat impozitari crescute pentru multe activităţi ce ţin de domeniul privat. Oricum, „soluţia” lui Băsescu cu „dăm mai puţin şi luăm mai mult” putea s-o spună absolut oricine. Mă rog, oricine, mai puţin Boc.

Când a anunţat scăderea pensiilor si salariilor bugetarilor cu 15%, respectiv 25%, Traian Băsescu a spus că mediul privat nu va fi afectat de noile măsuri ale Guvernului. Ca de multe alte dăţi, Băsescu doar a glumit. Sau, mai exact, a minţit. Ministrul de la Finanţe, Sebastian Vlădescu, a declarat aseară la Pro TV că de la 1 iunie se va aplica impozitarea cu 16% a veniturilor din drepturi de autor, a veniturilor din activităţi bursiere, a dobânzii produse de depozitele bancare, a persoanelor fizice autorizate, a contractelor de mandate etc. Adică o grămadă de venituri care ţin şi de sectorul privat.

Ceea ce transformă radical aşa zisa soluţie a lui Băsescu, care nu prea mai aduce a soluţie. Practic, pentru că nu mai are bani, statul dă mai puţini pensionarilor, şomerilor şi bugetarilor şi ia mai mulţi de la fraierii care încă mai dau bani la stat. „Soluţia” asta cu „dăm mai puţin şi luăm mai mult” putea s-o spună absolut oricine. Mă rog, oricine, mai puţin Boc.

De aici încolo totul e posibil. Mă aştept să înceapă inclusiv impozitarea în avans. Dacă vrei, de exemplu, să-ţi cumperi maşină sau apartament în următorii 5 ani, păi să începi să plăteşti de pe acum impozit pe ele. Dai frumos o declaraţie pe proprie răspundere că nu-ţi cumperi nimic în următorii 5 ani, ai scăpat, altfel cotizezi de pe acum.

Sau vrei să mergi în vacanţă în străinătate? Păi înseamnă că ai de unde da, ia lasă distracţia şi fii solidar cu bugetarii şi pensionarii şi dă impozit pe vacanţă! Se plantează un funcţionar la recepţia hotelului şi când dă turistul banii pentru cameră, îi cere şi un procent pentru buget de stat.

Nu m-ar mira ca în curând să se impoziteze până şi banii virtuali din jocurile on line. Faci puncte la Solitaire, păi dă nene impozit şi după ele!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
12 mai 2010 13:42
Citește mai mult despre: Basescu guvern impozit masuri Vladescu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult