După Noaptea Muzeelor Deschise, Vanghelie organizează Noaptea Apartamentelor Deschise!

Dacă în acest week-end românii au avut parte de acces gratuit în instituţiile de cultură cu ocazia Nopţii Muzeelor, sfârşitul de săptămână le rezervă o surpriză la fel de plăcută locuitorilor sectorului 5! Primarul Marian Vanghelie le promite acestora că va organiza Noaptea Apartamentelor, când numeroase locuinţe din alte sectoare ale Capitalei îi vor aştepta toată noaptea cu uşile deschise, eventual niţel forţate acolo unde a fost nevoie.

„Mulţi cetăţeni din Ferentari şi Rahova, deşi practic locuiesc în Capitală, nu au apucat niciodată să calce pragul unei case din Primăverii sau chiar al unui apartament din Titan”, explică Vanghelie. „Iată de ce am organizat Noaptea Apartamentelor Deschise, când poţi vizita oricare din cele peste 1.000 de locaţii special alese pentru că nu e nimeni acasă. Intri frumos, îţi iei ce vrei şi pleci, evident, fără să laşi urme, că nu eşti la tine acasă”.

Locuitorii sectorului 5 au primit ideea cu entuziasm şi spun că vor merge şi cu copiii, chiar dacă asta înseamnă să-i ţină treji după ora normală de culcare. Primăria promite să le pună la dispoziţie şi ghiduri audio care să le explice care sunt obiectele de valoare, ca nu cumva să-şi piardă vremea cu kitsch-uri, dar şi să îi avertizeze când se apropie poliţia.

Scris de TNR
21 mai 2012 11:05

Alte articole

Vezi mai mult